Jump to content
Sign in to follow this  
zhuchun

PolyBrush said MeshCollider requires the mesh to be marked as readable

Recommended Posts

Hi,

 

I'm using ProBuilder and PolyBrush to do the level design. But poly brush thorw an exception during runtime and move the mesh to another place. How to fix that?

 

p.s: I disabled auto UV2 generation in Unity preferences and use "Gernate UV2 - scene" manually. Does it matters?

 

Cheers,

Zhu Chun

 

-----------------------------------

Exception:

 

This MeshCollider requires the mesh to be marked as readable in order to be usable with the given transform.

UnityEngine.MeshCollider:set_sharedMesh(Mesh)

pb_Object:Refresh()

System.Reflection.MethodBase:Invoke(Object, Object[])

Polybrush.z_ReflectionUtil:Invoke(Object, Type, String, Type[], BindingFlags, Object[]) (at Assets/ProCore/Polybrush/Code/Editor/Classes/z_ReflectionUtil.cs:148)

Polybrush.z_ReflectionUtil:Invoke(Object, String, BindingFlags, Object[]) (at Assets/ProCore/Polybrush/Code/Editor/Classes/z_ReflectionUtil.cs:105)

Polybrush.z_EditableObject:Apply(Boolean, Boolean) (at Assets/ProCore/Polybrush/Code/Editor/Classes/z_EditableObject.cs:259)

Polybrush.z_EditableObject:Revert() (at Assets/ProCore/Polybrush/Code/Editor/Classes/z_EditableObject.cs:291)

Polybrush.z_Editor:FinalizeAndResetHovering() (at Assets/ProCore/Polybrush/Code/Editor/Interface/z_Editor.cs:813)

Polybrush.z_Editor:OnBrushExit(z_EditableObject) (at Assets/ProCore/Polybrush/Code/Editor/Interface/z_Editor.cs:785)

Polybrush.z_Editor:UpdateBrush(Vector2, Boolean) (at Assets/ProCore/Polybrush/Code/Editor/Interface/z_Editor.cs:584)

Polybrush.z_Editor:OnSceneGUI(SceneView) (at Assets/ProCore/Polybrush/Code/Editor/Interface/z_Editor.cs:466)

UnityEditor.DockArea:OnGUI()

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polybrush should not be doing anything at runtime, and painting while the game is running can have unexpected results.  If you open a fresh scene with just a ProBuilder cube, sculpt it with Polybrush, then hit play, does that work?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polybrush should not be doing anything at runtime, and painting while the game is running can have unexpected results.  If you open a fresh scene with just a ProBuilder cube, sculpt it with Polybrush, then hit play, does that work?

 

Hi, invisible is a shader issue, not Poly Brush. That exception happens when PolyBrush is tring to enter edit mode during playing mode. Is that possible to disable Poly Brush when we play the scene?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×