Jump to content

Sensual Lettuce

Members
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

  1. Sensual Lettuce

    Probuilder lightmap black spots

    Hello abhijeet1001, Thank you for commenting. I never had a problem in Unity 4 with probuilder, only in Unity 5 do I run into these errors. I can't switch my project back as I love the new Unity and the game would never get done. I think you are right that Probuilder and Unity 5 don't like each other.
  2. Sensual Lettuce

    Probuilder lightmap black spots

    Hello Karl, Here is all three UVs (Planar, Box and Auto) http://i.imgur.com/w6CFRTc.jpg Please let me know if you need more information!
  3. Sensual Lettuce

    Probuilder lightmap black spots

    Hello Karl, I am still struggling with the buildings. Do you have any ideas what to do about the black spots?
  4. Sensual Lettuce

    Probuilder lightmap black spots

    Hello Karl, thank you for the quick reply! I have checked the "Select All" and that is fixed now! Thank you for that! I am still struggling with the buildings and lightmaps Here is a picture of what is should look like http://i.imgur.com/BiSRMqv.jpg (the building turned out the same for Auto UV and Planar UV) The building on the left is an unedited building. The building on the right is procore edited. I have no idea what's causing the pitch black areas or even the bright yellow spot. I checked the mesh renderer bounds, they looked normal? I have never checked them before, so I don't have a reference. But there was nothing in the hundreds, they were all within -8 to 20+.
  5. Sensual Lettuce

    Probuilder lightmap black spots

    1) Name of tool Probuilder 2) A brief description of the issue I have purchased some 3D assets. I want to trim the assets using probuilder. I trim the assets. I bake the lightmap and it looks very wrong. 3) Your system environment (Operating system, version of Unity, version of tool) Windows 7 Ultimate Unity 5.1.1p2 Latest Probuilder v3425 (downloaded latest version yesterday) 4) Full description of issue I have purchased some 3d models that I would like to trim because the game is viewed isometrically, thus I don't need a backside to most objects. I have been having trouble with this for awhile. Here is picture1: http://i.imgur.com/Yu9gnSt.jpg Here is picture2: http://i.imgur.com/hIw9WzN.jpg please let me know if you need more pictures. Picture 1: Those deep black spots are unnatural as far as lighting, I have no idea what's causing it. Picture 2: The building on the left was "working." It still had the problem with the black spots appearing but I was able to add lights around it to fix the black spots. Now I trimed the second building on the right and placed them next to each other. Now it has messed up both buildings. I don't want to work around this problem by using more lights because it takes a very long time to bake and most scenes don't look good with the extra lights. This has happened in the past where one object would mess up nearby objects even those that aren't probuilder objects. I have tried adjusting the UV2, changing to box projected, planar, to auto. I tried disabling the automatic UV2 generation in probuilder preferences. 5) List of steps, clearly explaining how to replicate the issue I apologize, I don't know how to recreate the problem on your side. Should I send you a 3d object? Or share screen with you? 1. Trim nearly half the of the triangles on an object 2. Go to lightmap it 3. Problem occurs 6) Any other comments/etc I have restarted my computer to see if that was the problem. This problem still occurs. However now I cannot select all faces on an object. Under elements, choose faces, drag a box around your object to highlight all the faces, it will only grab half of the faces. I tried using all 3 different geometry editors (faces, vertex, and edges). Any help would be appreciated. Thank you!
  6. Sensual Lettuce

    Probuilder internal complier error in Unity 5.0b16

    I have installed the latest version (Dec.3.2014) and I still have problems Probuilder = works fine Progrids = works fine ProGroups = problem with compiler, I think it has to do with a shared script. I have unistalled ProGroups and it works now. I have not tested the other ProCore plugins as I don't use those.
  7. 1. Probuilder 2. Upon start the console gives a "Internal compiler error". This error is most likely caused by API changes that occurred in Unity5b16 as it worked fine in Unity5b15. 3. I am currently using Unity3d 5.0.b16 Pro. I am running Windows 7. Version of ProCore Bundle version 1.0.3 (released July 07, 2014). I will install the latest version (Dec. 3) of Procore and give it a try after posting. 4. Full Console error (just one error total). Internal compiler error. See the console log for more information. output was: Unhandled Exception: Mono.CSharp.InternalErrorException: Assets/ProCore/ProBuilder/API Examples/Runtime Editing/Materials/pb_Selection.cs(4,14): pb_Selection ---> Mono.CSharp.InternalErrorException: Assets/ProCore/ProBuilder/API Examples/Runtime Editing/Materials/pb_Selection.cs(6,26): pb_Selection.pb ---> System.MissingMethodException: Method not found: 'UnityEngine.AddComponentMenu..ctor'. at (wrapper managed-to-native) System.MonoCustomAttrs:GetCustomAttributesInternal (System.Reflection.ICustomAttributeProvider,System.Type,bool) at System.MonoCustomAttrs.GetCustomAttributesBase (ICustomAttributeProvider obj, System.Type attributeType) [0x00000] in <filename unknown>:0 at System.MonoCustomAttrs.GetCustomAttributes (ICustomAttributeProvider obj, System.Type attributeType, Boolean inherit) [0x00000] in <filename unknown>:0 at System.MonoType.GetCustomAttributes (System.Type attributeType, Boolean inherit) [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.AttributeTester.GetObsoleteAttribute (System.Type type) [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.Expression.ResolveAsTypeTerminal (IMemberContext ec, Boolean silent) [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.MemberBase.ResolveMemberType () [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.MemberBase.Define () [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.Field.Define () [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.TypeContainer+MemberCoreArrayList.DefineContainerMembers () [0x00000] in <filename unknown>:0 --- End of inner exception stack trace --- at Mono.CSharp.TypeContainer+MemberCoreArrayList.DefineContainerMembers () [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.TypeContainer.DefineContainerMembers (Mono.CSharp.MemberCoreArrayList mcal) [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.Class.DefineContainerMembers (Mono.CSharp.MemberCoreArrayList list) [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.TypeContainer.DoDefineMembers () [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.Class.DoDefineMembers () [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.TypeContainer.Define () [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.ClassOrStruct.Define () [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.Class.Define () [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.RootContext.PopulateTypes () [0x00000] in <filename unknown>:0 --- End of inner exception stack trace --- at Mono.CSharp.RootContext.PopulateTypes () [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.Driver.Compile () [0x00000] in <filename unknown>:0 at Mono.CSharp.Driver.Main (System.String[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0 5. Just open Unity5.0b16 and it will give this compile error 6. I will post an update after I install the latest version of Procore
  8. Sensual Lettuce

    Pro Builder crashes with Substances in Unity 4.5.3

    I can also confirm that the problem has been resolved! Sorry for bothering you about this problem Karl.
  9. Sensual Lettuce

    Pro Builder crashes with Substances in Unity 4.5.3

    Hello everyone, I think Unity3d team may have fixed the problem. Here are their patch notes for their beta versions: http://forum.unity3d.com/threads/unity-patch-releases.246198/#post-1734940. If you take a look at the patch note 4.5.3p2 that is posted on August 20th (currently the latest post). One of the fixes is: (625893) - Substance: Fixed crash when loading a scene with an object that has a script with a ProceduralMaterial assigned to a Material property.I have yet to try it, but it seems like this would be the fix. As when the scene is loading, Unity3d crashes. I will update everyone soon.
  10. Sensual Lettuce

    Pro Builder crashes with Substances in Unity 4.5.3

    Hello, Thank you both for chiming in and confirming that the problem also exists on your end. Does the problem also exist with the Substance Designer (created substances)? Or does it only exist with the Substance Database when you use Pb_Objects? Thank you.
  11. Sensual Lettuce

    Pro Builder crashes with Substances in Unity 4.5.3

    Hello Boldee, I put the Substances in the "Standard packages" folder and then upgraded the project to DirectX 11 and it still has the problem.
  12. Sensual Lettuce

    Pro Builder crashes with Substances in Unity 4.5.3

    Hello Boldee, I am using DirectX 9 however I do plan on using DirectX 11. I don't think I'm using any Tessellation Shaders as I don't think the Substance Database uses tessellation? My current database substances are located in their own folder (not plugins or standard packages). I will upgrade my project to DirectX 11 and give it a try.
  13. Sensual Lettuce

    Pro Builder crashes with Substances in Unity 4.5.3

    Hello, I use the texture tool to apply materials to the pb_objects. I also use the substance database substances. I do not use the substance designer to create my own. Are you using the substance database Boldee?
  14. Hello, I have encountered a bug that will crash Unity3d 4.5.3. 1. Pro builder 2. 3D models created with Pro builder will crash if a 'Substance' is textured to it. (A substance is a material that can be very customized to create a lot of variation). This problem only exists in Unity 4.5.3, this problem does not exist in Unity 4.5.2 or earlier. Substances are: https://www.assetstore.unity3d.com/en/#!/content/2337 & http://www.allegorithmic.com/products/substance-full-database 3. I am currently using Unity3d 4.5.3 Pro. I am running Windows 7. The latest version of ProCore Bundle version 1.0.3 (released July 07, 2014). 4. This problem only exists in the latest version of Unity (4.5.3) because Unity3d added more fixes and additional support for Substances (ctrl+f "substances") http://unity3d.com/unity/whats-new/unity-4.5.3. Substance files are like materials but instead of the .mat extension, it has a .sbsar extension. 5. To recreate the problem: Create a procore object. Attach the texture (.sbsar) to the object. Change any other scene. Exit unity3d. Open up unity3d. Go to the scene with .sbsar and the crash will happen. There are a few free .sbsar files from the Publisher: https://www.assetstore.unity3d.com/en/#!/content/1352 so you can test the problem. 6. the exact error message is "Fatel error! GetManagerFromContext: pointer to object of manager 'RenderSettings' is NULL (table index 18) UnityEditor.DockArea:OnGUI()" Then it has a button to press "Quit" this error happens on just telling Unity3d to change scenes.
×